tisdag 29 augusti 2023

Härligt sensommarfiske

Hemmajön i strålande sol och svag sydvästlig vind. Runt 18 grader såväl i luften som i vattnet. Första timmarna på de vanliga ställena hände inget, trots stora stim av småfisk.  

När jag kom till södra udden på norra ön så small det äntligen på en skaplig borre på 36 cm och 600 gram. Fick dedan ytterligare några mindre abborrar på samma ställe.

Paddlade sedan till en vasskant som ligger en bit utanför viken där jag har mitt abborr-pb. En liten bit utanför denna vasskant går det en djupbrant som snabbt sluttar ner mot 8-10 meter. Trots att det nästan alltid finns småfisk vid denna brant har jag bara fått småborrar där, men idag kom det upp en 36:a och några 300-grammare.

Allt som allt en rätt bra dag fångstmässigt, trots att de riktigt stora borrarna lös med sin frånvaro. Men de brukar ju i denna sjö komma fram först när det är betydligt kallare i vattnet.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fin dag, uselt fiske.

Fortfarande kalla nätter och inte mer än 5-10 grader på dagarna. Trots strålande sol blåste det en kall nordlig-ostlig vind, 2-3 m/s, som på...