måndag 19 augusti 2024

Nytt pb!

Åkte ut till hemmasjön för ett litet kvällsfiske igen. Kom ut vid 15-tiden i strålande sol, svag västlig vind, 20 grader i luften och i vattnet.

Hade inga större förhoppningar på fisk och var mest ute för att provkasta en ny multirulle (Shimano SLX DC 71) som jag  budade hem förra veckan på Tradera. (Mer om denna rulle i kommande inlägg.)

Började fiska vid norra ön och ankrade efter en stund vid södra udden där det då och då brukar kunna bli några mindre abborrar. Kastade ut en blå-silver SG Vib Blade 14 g på c:a 6-7 meters djup när det sög i ordentligt. Trodde först det var en mindre gädda eller gös, men när jag fick se fisken vid kajakkanten såg jag att det var en groteskt stor abborre - såg direkt att det var nytt pb och efter lite sjabbel vid håvningen så fick jag till slut upp fisken.

48 cm och 1 430 g vilket innebär en putsning av mitt gamla vikt-pb med 170 g. 


I övrigt hände inte så mycket mer, fick några mindre abborrar runt ön och i abborrsundet, det var allt.





lördag 3 augusti 2024

Kvällsfiske i hemmasjön

Har inte blivit något fiske på länge, men beslöt i morse att prova kvällsfiske eftersom dagfiske inte ger något i hemmasjön.

Var på sjön vid halvfemtiden, svag SV vind och lite drygt 20 grader såväl i vattnet som i luften. Första timmarna hände i stort sett ingenting. När klockan närmade sig 8 så låg jag utanför vasskanten vid stora ön och plötsligt började  abborrarna jaga så att det skvätte i ytan. 

Jag kastade ut en ytgående wobbler (tror det är en 10 cm Berkley J-walk - ett s k walk-the-dogbete) och fick omgående en fin borre på gissningsvis strax under halvkilot. Jakten pågick i c:a en halvtimme och jag fick 3-4 abborrar till i samma storlek. 

Sedan tog jakten tvärt slut och trots idoga försök blev det inga fler abborrar. Men ett fantastiskt roligt fiske var det den korta tid det varade...

Högsommardag i september

Hemmasjön i strålande högsommarvärme - dryga 20 grader i luften, strålande sol, 18-20 grader i vattnet och svag-måttlig SO vind. Idag kände ...